Zvonuri si mituri despre videochat

Cu cat numarul studiourilor de videochat creste pe piata din Romania, pe atat de repede se inmultesc si zvonurile sau miturile care implica aceasta activitate, in special cele legate despre cadrul legal in care se desfasoara.

Aceste zvonuri si mituri au scopul de a „speria” sau eticheta persoanele care isi doresc sa lucreze ori activeaza deja in aceasta industrie.

Parerile persoanelor dezinformate invaluie aceasta activitate intr-o aura de scepticism, influentand negativ majoritatea persoanelor care au dubii in ce priveste munca cu norma intreaga in cadrul unui studio de videochat.

Videochatul trebuie privit ca pe orice alt job si nu prezinta riscuri legislative. In acest articol vom dezbate pe rand cele mai vehiculate mituri legate despre aceasta activitate. Veti gasi si argumentele pentru care unele mituri nu au un funadament solid, ele putand fi defiintate cu usurinta.

Reputatia patata.

Multe persoane cred ca videochatul le pune intimitatea in pericol, avand in vedere ca activitatea se desfasoara in spatiul virtual, loc in care oricine are acces la tot felul de informatii.

Multe femei cred ca internetul este atat de vast incat informatiile sunt foarte usor de accesat, iar riscul de a fi descoperite de catre prieteni sau familie este la doar un click distanta.
Lucru totatl eronat! Studiourile serioase asigura in totalitate confidentialitatea modelelor, securizand programele prin intermediul carora se desfasoara transmisia online. Asadar, doar clientii care platesc au acces la ele.
Apoi, studiourile de videochat din Romania lucreaza exclusiv cu clienti din SUA si alte tari din Europa, deci riscul ca modelele sa dea nas in nas cu persoane din cercul lor de apropiati este zero.

Videochatul este o munca ilegala.

Acest zvon nu are nicio baza reala. Modelele de videochat sunt angajate cu contract de munca, la fel cum lucreaza si restul oamenilor din diferite domenii. In plus, vechimea in firma asigura o multime de beneficii, asigurari de sanatate si pensie. Pe cartea de munca nu este specificata natura muncii, firmele protejand modelele si asigurandu-le confidentialitatea.
Asadar, nu exista motv pentru care cele care intentioneaza sa se angajeze ca modele de videochat sa aiba retineri sau dubii.

Program de munca dificil.

Majoritatea studiourilor serioase ofera angajatelor posibilitatea unui program flexibil, managerii fiind foarte intelegatori mai ales cu studentele, care nu pot activa cu norma intreaga. Important de precizat este ca institutiile de invatamant unde acestea isi desfasoara activitatea academica nu vor afla de jobul pe care il au, studiourile de videochat asigurand discretie si confidentialitate.

Avantajul pentru modelele de videochat mai tinere consta in faptul ca se pot bucura de o sursa de venit sigura, ce le ajuta sa se intretina singure si, in acelasi timp, neratandu-si studiile.

Nu ai nevoie de multa scoala pentru a fi model de videochat.

Eticheta aceasta este aplicata in mod eronat fetelor care activeaza in acest domeniu, unii considerandu-le de o inteligenta sub medie. Studiourile angajeaza doar persoane care cunosc cel putin o limba straina si care detine cunostinte minime de utilizare a calculatorului si a internetului. Si asta pentru ca, modelele de videochat activeaza doar in mediul online, numai cu clienti straini.

Salariul nu este atat de mare precum se vorbeste in targ.

In realitate, modelele de videochat care lucreaza cu seriozitate si care dobandesc vechime in firma de videochat, nu doar ca primesc lunar un salariu mai mare decat al unei angajate dintr-o multinationala, ci beneficiaza si de comisioane, bonusuri, avans salarial si alte oportunitati.

Modelele nu beneficiaza de spatii de lucru individuale.

Acest zvon este adevarat pe jumatate, insa in general, studiourile mari ofera doar camere de lucru individuale, spatioase, mobilate modern si dotate tehnologic la zi. In plus, flexibilitatea programului de lucru personal ofera avantajul de a nu imparti acelasi spatiu cu alte trei colege.

Videochat=prostitutie.

Cu siguranta persoana care a raspandit acest zvon nu poseda pe deplinatate sensul adevarat al cuvantului „prostitutie”. In primul rand, in videochat modelul nu are niciun fel de contact fizic cu clientul. Apoi, sa zicem prin absurd ca aceasta activitate ar putea fi considerata prostitutie, atunci ar insemna sa fie interzisa, pentru ca in Romania o astfel de actiune este total ilegala.

Munca intr-un studio de videochat este una legala si foarte bine platita, o munca cinstita care ofera angajatelor oportunitatea de a trai o viata decenta.

Daca te numeri printre femeile care doresc sa se angajeze intr-un studio si ai fost descurajata de aceste mituri si zvonuri, speram ca le-am elucidat si poti lua decizia corecta pentru tine.

Jobul ca model de videochat ofera multe beneficii, cel mai important fiind pe plan financiar. Pentru un model de videochat aflat la inceput de drum, un salariu pana in 5000 de euro lunar ii poate imbunatati calitatea vietii considerabil, permitandu-i sa locuiasca in propriul apartament si sa conduca propria masina de la o varsta inca frageda.

PRIMESTE PE E-MAIL CELE MAI BUNE OFERTE

Nu iti fa griji, nu iti vom trimite SPAM.

VIXENSTUDIO #1 IN IASI, BONUS 1000EURO LA ANGAJARE! VREAU BONUS!
BestChat.ro
Logo
Compara Serviciile
  • Total (0)
COMPARA
0
Suntem online!
Suntem online!
Suntem online!